Olvasni jó!

A könyvtár – OLVASNI JÓ! – pályázati programja AZ OLVASÁS ÓRÁJÁnak felavatásával és a miklósfai diákok látogatásával indult 2014. április 2-án.


2013 szilveszterére készült el a könyvtár déli – Kölcsey utca felőli – oldalán a város közgyűlésének támogatásával az a napóra, mely AZ OLVASÁS ÓRÁJA feliratot viseli. Ha arra jár valaki, kérjük, tekintse meg, hátha megerősíti abban, hogy legyen a nap 24 órájából egy olyan órája, mely az olvasásé.

Ez a napóra nemcsak a város egyik látványossága lehet, hanem annak a programnak is az egyik szimbóluma, mely az örömmel való olvasást népszerűsíti az általános iskolás korúak között.

(További képek)

AZ OLVASÁS ÓRÁJA sajátos rövidítése lett a program honlapjának címe: www.azolo.hu. Itt több száz, gyermekeknek szóló, körükben népszerű könyvhöz készült kérdéseket találnak, mely segíti felidézni az olvasottakat.

Az iskola diákja nagy kedvvel ismerkedtek programmal. A miklósfai Romlott-vár meséjét olvasták el, utána pedig kiválasztották a kérdések után felajánlott három válaszlehetőség közül az igaznak véltet.

A gólyalábazással és könyvek kölcsönzésével zárult program folytatódik a mindennapokban és a www.azolo.hu honlapon, ahol egymással és könyvtárosukkal is folyamatosan kapcsolatban maradnak.

 

2014-2020 között OLVASNI JO projektünk során több száz iskolás látogat a könyvtárba és lesz könyvtári tag, AZOLO használó.

2014-04-02 - napóra, olvasni jó

Megosztás: