Hogy könnyű legyen Azolo könyveire találni a könyvtárakban

Könyvtár a könyvtárban
 
Hogy könnyű legyen Azolo könyveire találni a könyvtárakban
 

Először a Zrínyi iskola könyvtárában – csupa felnőtt részvételével – próbáltuk ki, hogyan lehetne a gyűjteményből az azolo.hu honlapon feldolgozott könyveket kiválogatni. Az első képek ennek az eredményét mutatják. Itt jött létre először az a kis külön gyűjtemény, melynek polcain Azolo könyveit találják az iskola diákja és tanárai.
 
Az első gyűjtemény tapasztalatait felhasználva Gelsén harmadikos kisdiákokkal együtt „alapítottuk meg” a helyi könyvtár Azolo gyűjteményét. A diákok megismerkedtek Azolo-val (a honlap lehetőségeit ismertük meg együtt). Utána Farkas Tibor éneklésével visszaidéztük a Mikulás érkezését, és karácsonyra is gondoltunk. Később mobiltelefonok segítségével mindenki keresett egyet Azolo könyvei közül a gelsei könyvtár gyűjteményben.
Azolo „jelét” a könyvbe ragasztva egy új polcon itt is elhelyeztük Azolo könyveit, ezzel megalapítottuk a gelsei könyvtár Azolo külön gyűjteményét. Reményeink szerint egy kis mozgalmat indítottunk el Kanizsán és környékén, Zalában és az országban is Azolo könyvtári gyűjteményeinek létrehozására.

Képes beszámolónk

2024-01-26

Megosztás: